Micke Blomqvist under damernas SM-finalserie i våras.

Han blir ny assisterande coach i Umeå

Umeå BSKT:s val av ny assisterande coach kommer inte som någon överraskning för de flesta, Mikael Blomqvist är ett känt namn inom basketen i Sverige genom sin karakteristiska profil.

– Jag är ingen tyst coach på sidan utan jag jobbar aktivt med laget för att lära spelarna att laget är större än jaget, säger Blomqvist.

Michael Blomqvist, basketfostrad i Luleå, lämnade hemstaden och Sunderbyns division-2 herrar, som han coachade framgångsrikt, när han flyttade till Eskilstuna och startade sin elitcoaching-karriär. Därefter gick flyttlasset vidare till Visby och nu de senaste åren har han coachat damligans riktiga sensationslag Udominate Basket (tidigare Cometerna), från att varit ett bottenlag till att spela SM-final i våras.

Umeå BSKT är mitt uppe i försäsongsträning och Silly Season där förlängningar med stommen av Umeå-spelare precis avslutats och nu med en ny assisterande coach på plats är det dags för att fylla på med karaktärsspelare.
– Vi hade en meriterad assisterande coach som ett av våra viktigaste mål inför denna säsong, det känns riktigt bra att vi nu är klara med det och det blev Blomqvist som vi hoppats på, säger Michael Jalmby, ordförande i Umeå BSKT.

Dela inlägget