Logo: Basketpodden

Basketpodden: “PER-rekord, draft & fria agenter”

Jakob och Alexandra pratar WNBA och häpnar över Elena Delle Donne som inlett säsongen i rekordtakt. Magnus och Henrik går igenom NBA-draften och bollar free agency-rykten.

[embedit snippet=”basketpodden_30juni”]

Här kan du lyssna på alla tidigare avsnitt!

Efter tre år i poddetern breddar nu populära Basketpodden sitt fokus och tar med amerikanska dambasketligan, WNBA, i sin bevakning. Ny i redaktionen är forna Södertälje-spelaren Alexandra Lindh som ser fram emot en spännande och händelserik säsong, inte minst för de två svenska spelarna.

Tisdagsmorgnar har blivit närmast heliga för tusentals basketfantaster i Sverige och övriga Norden, då Basketpodden släpper nya avsnitt om det senaste från NBA. Från och med idag ingår även WNBA i redaktionens fokus.
– Ett naturligt steg säger Basketpoddens Jakob Eklund.
– Det är på tiden att vi ger WNBA det fokus det förtjänar. Ligan befinner sig i en tid nu, där ett flertal unga spelare kommer räknas till det absolut bästa i historien när deras karriärer är över. Och mitt i smeten har vi svenska Amanda Zahui som inlett sin rookiesäsong på ett bra sätt.

Alexandra Lindh som är ny medlem i redaktionen är själv före detta spelare med lag som Järva, Solna och Södertälje på meritlistan.
– Jag är superpeppad över att vara en del av basketpodden-teamet och snacka om WNBA. En basketliga där det varje maj är lika intressant och spännande att se vad lagen, stjärnorna och rookiesarna ska prestera under kommande säsong, i år är det mer spännande än någonsin.

I senaste avsnittet, ute idag tisdag, avhandlas bland annat Jerebkos chans att få vara kvar i Boston inför kommande säsong. I fokus finns även Elena Delle Donne som krossar allt motstånd i WNBA-serien när hon slår alla rekord på både dam- och herrsidan.
– En bra crossover har inget med kön att göra, säger Alexandra Lindh.

Dela inlägget