Person tillbaka i Uppsala

Uppsala Basket har nu gjort klart med ännu en viktig pusselbit inför nästa säsong.
Det är Andreas Person som återvänder till hemstaden och har skrivit ett ettårskontrakt med klubben.

Andreas spelade i fjol i Borås Basket som nådde semifinal men där blev utslagna av Uppsala.
– Det ska verkligen bli kul att få spela för Uppsalapubliken igen, berättar Andreas.

Andreas debuterade redan som 15-åring i Uppsala Basket och spelade därefter fyra säsonger i klubben innan han blev proffs i Slovenien. Han har även spelat ligabasket för LF Basket, Jämtland och nu senast för Borås. Dessutom har han spelat 13 A-landskamper, och i sommar åker han, med landslaget, till Gwangju i Sydkorea för att delta i Universiaden.

Senast han spelade för Uppsala var säsongen 2013/14. Den gången fick han en begränsad roll i laget. Nu är han tillbaka för att ta ett större ansvar och få mer förtroende av nye tränaren Kevin Gaines.
– Det här är en bra situation för mig. Vi kommer bygga vårt spel på försvaret något som passar min spelstil. Jag vill fortsätta att utvecklas, få mer speltid och ta större ansvar. Jag känner att tidigare säsonger har jag inte haft den rollen som jag kanske velat ha, men nu när Uppsala bygger om så tror jag att jag att det kan bli så, säger 24-åringen och fortsätter:
– Jag har tidigare haft Kevin Gaines som assisterande coach och jag vet att han är engagerad och vill utveckla alla spelare. Vi har en något yngre trupp än i fjol men vi kommer även vara hungrigare, jobba hårt varje dag och vara ett mycket tufft lag att möta.

När nu stommen i Uppsalas lagbygge, sakta men säkert, börjar bli färdigt, står det även klart att truppen har rekordmånga Uppsalakillar i laget. Något som Andreas Person är mycket positiv till.
– Kul att klubben velat få hem oss och satsa på egna produkter. Det är det som saknats tidigare säsonger. Det är självklart häftigt att samla det här gänget igen. Jag har ju spelat med de flesta tidigare, därför ska det ska bli riktigt kul och intressant, när vi nu får större ansvar, att se hur långt vi kan nå.

I och med att Andreas Person är klar för Uppsala Basket förenas han även med brodern, Jonathan, som också är spelklar för Uppsala.
– För några säsonger sen var vi båda uttagna i landslaget men fick egentligen aldrig spela ihop. Nu är det första gången vi ska spela ihop på riktigt, förklarar Andreas.
– Det ska bli riktigt kul. Vi är båda defensivt starka spelare och vi spelar på samma sätt så jag tror att vi kommer kunna komplettera varandra väldigt bra.

Andreas Person är den sjunde spelaren, som på kort tid, gjort klart med spel, för Uppsala Basket, inför kommande säsong.

Dela inlägget