EXTRA: “Superstriker” draftad till NBA i natt

Marcus Eriksson kan bli nästa svensk att spela i världens bästa basketliga. I NBA-draften natten mot fredagen svensk tid, valdes han av Atlanta Hawks.

Den svenska talangen, som är känd för sitt säkra skott och går under smeknamnet “Superstriker”, gick i den andra rundan, som nummer 50 totalt. Atlanta Hawks skriver på sin hemsida att 22-åringen kommer att stanna i Europa i ytterligare minst en säsong, men att han kan få chansen i Las Vegas Summer League.
– Det var helt sjukt, det är helt, helt fantastiskt, säger Marcus pappa Per Eriksson till Upsala Nya Tidning.

Eriksson debuterade i den spanska basketligan (ACB) i oktober 2010, när han var 16 år och tio månader, som den yngsta utländske spelaren någonsin. Nu tillhör han FC Barcelona.
– Det Marcus visste var att Atlanta var intresserade av honom. För en månad sedan var de på plats i Barcelona och pratade med honom och folk i klubben. Men att bli draftad, säger pappa Per.
– Marcus är en spelare som vi har följt under ett tag. Han drog av sitt korsband så att han missade en säsong. Vi tyckte att det kunde vara en möjlighet, för om han hade spelat i år hade han valts mycket tidigare i draften, säger Atlantas general manager Wes Wilcox enligt ajc.com

Eriksson blir efter Jonas Jerebko och Jeffery Taylor tredje svensk att draftas till NBA. Karl-Anthony Towns blev årets draftetta, när han valdes av Minnesota Timberwolves.

Dela inlägget