Uppsalas Oluoma Nnamaka under vårens SM-final mot Södertälje Kings.

Veteranen slutar efter succésäsongen

Efter en fantastisk karriär har Uppsala Baskets legend, Oluoma Nnamaka, bestämt sig för att lägga skorna på hyllan.
– Det är helt enkelt dags att göra något annat, säger han.

Oluoma Nnamaka var en av nyckelspelarna när Uppsala, för första gången på 36 år, tog sig till SM-final i våras. Han har även spelat på college och varit proffs i sammanlagt 17 år, spelat 115 A-landskamper och otaliga pojk- och juniorlandskamper.
– Någon gång måste man sluta. Det här är ett beslut jag känt, ett tag nu, är det rätta för mig. Det är helt enkelt dags att göra något annat. Basketen har betytt väldigt mycket för mig och har varit en väldigt stor del av både mitt och min familjs liv, och det kommer fortsätta att vara en stor del av mitt liv, säger 36-åringen.

Oluoma kommer dock inte lämna Uppsala Basket. Just nu planerar han, tillsammans med lagets nya coachstab, hur han ska hjälpa laget. Planen är att han ska assistera på träningarna och bidra med sin enorma erfarenhet inför kommande säsong.
– Jag älskar Uppsala Basket och känner Kevin Gaines väl. Jag vet också att han och laget kommer jobba hårdare än någon annan för att uppnå resultat. Därför kommer jag att hjälpa coacherna, med det som de vill att jag ska hjälpa dem med, under exempelvis träningarna.
– Oluoma är en nära vän och det är jättetråkigt att han slutar men det otroligt glädjande, för oss, att han vill fortsätta vara involverad i klubben, säger Uppsalas tränare Kevin Gaines.

Nnamaka kommer lämna ett tomrum efter sig, inte minst för alla på läktarna som njutit av hans insatser.
– Jag har uppskattat allt stöd jag fått av fansen. Exempelvis under hela slutspelet i år här i Uppsala, så betydde det oerhört mycket att ha fansen med sig. De var verkligen som en sjätte spelare och inramningen, hur de byggde upp stämningen på läktarna. Det var självklart något som jag, som spelare, är väldigt tacksam för.

Dela inlägget