Fotograf: Norrköping Dolphins

Här är Uppsala-kaptenens nya klubb

Rickard Eriksson behövde inte gå klubblös länge. Nu har tidigare Uppsala Basket-kaptenen skrivit på för ligakonkurrenten Norrköping Dolphins.

I våras fanns han med i det Uppsala Basket som sänkte Dolphins i SM-slutspelet. I höst och vinter blir det ombytta roller för 33-årige Rickard Eriksson.
– Vi har haft kontakt i ett par månader och det har känts väldigt bra när vi har pratat. Att få komma till en sådan här anläggning och få ha Adnan Chuk som coach känns jättespännande. Jag har själv spelat med honom och vet att det är en otroligt smart basketmänniska. Det blir som en liten nystart i Norrköping, säger Eriksson till Folkbladet.

Eriksson säger till Folkbladet att flera klubbar var ute efter hans namnteckning, men anledningen till att valet föll på Dolphins var enkel- att han har en rejäl chans att utmana om SM-guldet.
– Jag har sagt att om jag ska fortsätta satsa och lägga ner den tid som krävs så vill jag vara någonstans där klubben har chans att vinna och den möjligheten kommer finnas här.

Kontraktet mellan parterna är skrivet på ett år, men förhoppningen är att 33-åringen ska stanna längre än så. Sedan tidigare har Dolphins gjort klart med Joakim Kjellbom och Zarko Jukic inför nästa säsong. Man är även nära en förlängning med Mikael Lindquist, dessutom gör Anton Saks troligen comeback i höst.

Dela inlägget