Danska ligans bäste spelare till mästarna – ersätter Roberson

Mästarna Södertälje Kings har nu gjort klart med sitt första utländska förvärv till nästa säsong.

Skyler Bowlin så heter Södertäljes ersättare för stjärnguarden John Roberson. Den 25-årige amerikanen har de tre senaste säsongerna spelat i danska ligan där han representerat Horsens. Han har utsetts till ligans bäste spelare samtliga tre år. 2015 blev han dessutom vald till ligans bäste defensive spelare.
– Det är en ersättare till John. Han är en ruggig trepoängsskytt och spelar med en jädra intensitet, säger klubbdirektören Robert ”Robban” Andersson till Länstidningen.

Senaste säsongen i danska basketligan spelade Bowlin 39 matcher och snittade 16 poäng och 6 assister per match.

Det är även klart att mästarna lyfter upp två egna produkter, som får kontrakt med A-laget. Henrik Sjölin och Samuel Berkelund, båda födda 1997 och U18-landslagsspelare. Dessutom står Erik Johansson under kontrakt sedan tidigare.

Dela inlägget