“Jag tar ansvar för det här”

Efter den bittra förlusten mot Litauen igår kan Sveriges förbundskapten Lasse Johansson nu lämna sitt uppdrag.

En betydelselös match återstår för Sverige i damernas EM-slutspel (mot Spanien i eftermiddag), men efter den så kan det bli skifte på förbundskaptensposten. Lasse Johansson sitter nämligen på ett utgående kontrakt och det är inte alls säkert att han fortsätter.
– Jag har inte tänkt en sekund på det nu och det kommer jag inte göra oavsett när vi åker hem så kommer vi först ha en utvärderingsperiod. Det är för mycket intryck och tankar att samla för att kunna ta ett vettigt och rationellt beslut, säger Johansson i en intervju med Expressen.

Johansson medger till Expressen att landslaget inte har kommit upp i sin normala standard i gruppspelet, men ser inga tydliga brister i spelet.
– Jag tycker inte att vi har spelat så himla dåligt egentligen. Vi har inte fått till det sista lilla. Men jag tar ansvar för det här.

Landslagschefen Jonte Karlsson har än så länge inte pratat med Lasse Johansson:
– Jag tänker inte prata med honom innan vi får några dagar och har utvärderat. Då får vi se vad han känner och vad vi känner. Det är mycket som kommer fram på långa turneringar, det är mycket jag ser nu som vi kan göra bättre. Då måste han få säga vad han tycker.

Dela inlägget