Frida Eldebrink satte 28 poäng mot Ungern.

Sverige vände och vann mot Ungern

Det svenska damlandslaget vann i kväll den livsviktiga EM-matchen mot värdnationen Ungern. Efter underläge i halvtid med hela tolv poäng kämpade sig svenskorna tillbaka i den andra halvleken, segersiffrorna skrevs till 72-63.

Sverige fick en mardrömsstart i premiären mot Slovakien i går. Då kollapsade laget efter en tio poängsledning i halvtid. I kväll mot Ungern fortsatte problemen inledningsvis, och ett tag i den andra perioden var den ungerska ledningen uppe i 16 poäng.

Men svenskorna fick stopp på blödningen, och i den andra halvleken var det storstjärnan Frida Eldebrink som tillsammans med EM-debutanterna Binta Drammeh och Josefin Vesterberg, fick fart på Sverige. Bland annat satte Frida Eldebrink tre treor i den tredje perioden, totalt bokfördes hon för 28 poäng.

När den fjärde och avslutande perioden skulle börja var ledningen för Ungern endast fem poäng. Då visade Sverige fenomenalt försvarsspel och täppte till totalt, samtidigt gjorde man elva raka poäng och till slut rann det iväg till slutresultatet 72-63 i svensk favör.
– Det känns fantastiskt bra. Det kändes som allt var emot oss. Vi kämpade på trots att domarna var emot oss i 40 minuter. Vi har så mycket vilja det vi kör på, säger Binta Drammeh till TV10.

Nästa match för Sverige är på söndag mot Litauen.

Matchfakta:
Ungern–Sverige 63-72

(20-12, 19-15, 12-19, 12-26)
Poäng, Ungern: Dora Horti 14, Alexandria Quigley 14, Tijana Krivacevic 12, Katalin Honti 11, Anna Vajda 10, Krisztina Raksanyi 2.
Sverige: Frida Eldebrink 28, Ashley Key 9, Louice Halvarsson 7, Elin Eldebrink 6, Anna Barthold 6, Danielle Hamilton 4, Elisabeth Egnell 4, Binta Drammeh 4, Josefin Vesterberg 4.

Dela inlägget