Christopher Czerapowicz under sin tid på college.

Guldhjälte aktuell för LF Basket

I våras vann han SM-guld med Södertälje Kings. Nu kan Christopher Czerapowicz hamna hos ligakonkurrenten LF Basket.

23-årige Christopher Czerapowicz anses vara en av de största talangerna i svensk basket just nu. Efter diverse skadeproblem lämnade han inför förra säsongen det amerikanska collegelaget Davidson för att istället skriva på för Södertälje Kings. Där spelade han 21 minuter och snittade nio poäng under sin debutsäsong.

Nu kan den knappt två meter långe forwarden hamna i Norrbotten och LF Basket.
– Jag har snackat med Peter (Öqvist, tränare i LF Basket). Det har jag gjort. Han är intresserad och vill ha någon som kan spela position tre och fyra. Någon som kan skjuta bollen. Han har ju sitt system där alla ska vara ungefär samma längd, säger Czerapowicz till NSD.se.

Även om ett nytt kontrakt i Sverige lockar, så råder det ingen större tvekan om att han helst av allt vill spela utomlands. Till NSD.se säger 23-åringen att han nästa vecka ska provträna med ett lag utanför Sverige.
– Jag har något utomlands som jag vill kolla först. Det är en grej jag ska göra nästa vecka som jag inte direkt vill snacka om. Det är en typ av tryout och jag vill se hur det går först.

Hur intressant är det med spel i LF Basket för dig?
– Det skulle vara jättekul att spela där. Det är en stor basketstad och så. Men just nu har jag ingen favorit i Sverige.

Dela inlägget