Mardrömsstart för Sverige i EM

Sveriges basketdamer fick sämsta tänkbara start på EM-slutspelet i Ungern. Det blev förlust med 69-72 mot Slovakien – trots att svenskorna ledde med tio poäng i paus.

Sverige hade grepp om premiären i stort sett hela matchen – men Slovakien kom tillbaka starkt i den andra halvleken och vann efter ett jättedrama.
– Man är förbannad och besviken, det är knappt så att man fattar att det har hänt. Det är klart att det är en mardrömsstart, men det lärde vi oss från förra EM att det gör det intressantare, säger Elisabeth Egnell som satte 14 poäng till Sportbladet.

Redan på fredagskvällen fortsätter Sveriges EM-äventyr i Sopron. Då står hemmanationen Ungern för motståndet, och en svensk seger är närmast ett måste om man ska ta sig vidare från gruppen.

Matchfakta:
Sverige–Slovakien 69–72

(22–16, 18–14, 13–23, 16–19)
Poäng, Sverige: Louice Halvarsson 19, Frida Eldebrink 17, Elisabeth Egnell 14, Ashley Key 9, Elin Eldebrink 5, Danielle Hamilton 4, Stefanie Yderström.
Slovakien: Zuzana Zirkova 26, Martina Kissova 9, Zofia Hruscakova 7, Marta Palenikova 7, Anna Jurcenkova 7, Lucia Krc–Turbova 7, Kristi Toliver 5, Romana Vynuchalova 4.

Dela inlägget