Fotograf: Bildbyrån

Finsk forward till Jämtland

Jämtland Basket är överens med Markus Molenius från Karhu i finska högsta ligan.
– Han kommer definitivt att vara en nyckelspelare, säger tränaren Torbjörn Gehrke.

Den 23-årige forwarden kommer till Östersund och Basketligan efter tre säsonger i Korisliiga där han var framträdande i Karhus semifinallag under den gångna säsongen. Markus Molenius, flerfaldig finsk U-landslandsspelare, väljer alltså Östersund och Jämtland Basket som första anhalt utanför hemlandet.

Den 202 centimeter långe forwarden har skytte och aggressivt försvarsspel som styrkor. Molenius hade högst skottprocent i hela den finska ligan under fjolårssäsongen och är även duktig skytt från trepoängslinjen. Han snittade i fjol 6.6 poäng per match på 20 minuters speltid i Karhu som föll på målsnöret i semifinalen mot Kataja. Nu är det tänkt att den finske talangen får en ännu större roll i Jämtland Basket.
– Markus har inte kanske varit första valet i Karhus anfallsspel utan har främst haft försvarsuppgifter. Hos oss kommer hans skytte vara en viktig ingrediens i vårt spel som kommer att öppna upp ytor för oss, säger Torbjörn Gehrke och fortsätter:
– Försvarsmässigt kommer han definitivt att vara en nyckelspelare. Om man jämför med fjolårstruppen så är förstås vår målbild att vi hittat en ersättare för Johan (Rönström) och Jesper (Eliasson) – i en och samma spelare.

Enligt uppgift är Molenius uppskattad av de egna fansen med sin attityd och offervilja, men kanske inte lika uppskattad av motståndarna, vilket är en egenskap som tränare Gehrke ser som positivt.
– Den typen saknade vi lite förra säsongen och något vi har prioriterat i årets rekrytering. Med Markus och även Srjdan (Vukovic) känns det som vi har hittat den kvaliteten, säger han.

Med Molenius i truppen förfogar Jämtland över sju spelare under kontrakt.

Dela inlägget