Northland vann första finalmatchen

Den första ronden i damernas SM-final mellan Udominate och Northland gick till Northland Basket. Luleå-laget vände och vann med 70-65.
– Vi skiter ner oss, säger Udominates tränare Mikael Blomqvist.

Efter den första perioden såg det dock ut som att Blomqvists Udominate skulle gå mot en enkel seger inför 1 500 åskådare hemma i Udominate Arena. Ligasegrarna gick tidigt fram till 21-7 och såg ut att ha kontroll på matchen.

Men Northland tog sig sakta men säkert i kapp och när amerikanskan Katie Bussey satte två trepoängare i början av fjärde perioden så fick gästerna kontakt, och gick sedan förbi.
– Vi skiter ner oss. Vi tar katastrofdåliga beslut. Vi tar timeout på timeout och säger vad vi ska göra, men gör det inte. Northland var bättre än oss i andra halvlek, men vi ska visa uppe i Luleå att vi är mycket bättre, säger Blomqvist till klubbens webbsändning.
– Vi gör en katastrofandrahalvlek. Jag är riktigt förbannad nu, och ska vara förbannad ikväll. Sedan är det fokus på nästa match, fortsätter han.

Desto gladare miner var det i Northland och hos Katie Bussey:
– Vi slogs verkligen för att komma tillbaka. Vi började darrigt men vi var tvungna att få göra ett par nervösa minuter innan vi kunde slappna av och börja spela som vi skulle. Men trots att vi började dåligt så var vi ändå inte så långt ifrån poängmässigt, säger hon till Norrbottens-Kuriren och fortsätter:
– I andra halvlek började vi ta mer returer och då vände det. Vi var tvungna att påminna oss själva om vad som har gjort oss framgångsrika.

Nästa final spelas i Luleå på måndag.

Matchfakta:
Udominate–Northland 65–70

(21–7, 13–19, 19–20, 12–24)
Poäng, Udominate: Ilaria Zanoni 14, Lina Pikciute 12, Pam Blomberg 10, Dia Lukacovicova 8, Frida Aili 7, Sally Kabengano 6, Jessica Nilsson 4, Agnes Nordström 4.
Northland: Tina Trebec 19, Miah-Marie Langlois 15, Katie Bussey 13, Josefin Vesterberg 9, Emily Correal 8, Martina Stålvant 4, Anna Barthold 2.
Publik: 1 499.

Dela inlägget