Sverige ger sig in i kampen om att arrangera EM för damer 2017.

Klart: Sverige ansöker om EM 2017

Det har varit på gång ett tag. Men nu är det helt klart att Sverige kommer göra ett försök att få EM-slutspelet för damer 2017.

Sverige kommer att ansöka om att få arrangera EM 2017 för damer. Det beslutade Svenska Basketbollförbundets styrelse sent på torsdagskvällen.
– Att få arrangera ett av världens största mästerskap för damer stärker vår sport såväl i Sverige som internationellt. Med vårt framgångsrika arbete med mångfald och jämställdhet kan vi bidra med att stärka dambasketens ställning i Europa, säger förbundets ordförande Hans von Uthmann i ett pressmeddelande och fortsätter:
– Framgångarna under EM 2013, och förväntningarna inför sommarens EM i Ungern, gör att vi känner oss än mer motiverade att ge vårt framgångsrika damlandslag möjligheten att få spela EM på hemmaplan.

Nu börjar arbetet med att hitta starka och intresserade arrangörskommuner. Mycket talar för att matcherna kommer spelas i Luleå, Stockholm, Södertälje, Göteborg och Malmö. Det är i alla fall de fem orterna som basketförbundet arbetat med under vintern och som ligger närmast just nu. Exakta spelorter beslutas senare.

FIBA Europa förväntas besluta om arrangörsland i slutet på juni 2015.

Dela inlägget