Axel Nordström (t.h) har förlängt sitt kontrakt med Uppsala Basket.

Tredje gången gillt för Borås?

Två av guldfavoriterna Borås Basket och Uppsala Basket har mötts två gånger hittills denna säsong. I kväll väntar det tredje och sista mötet i grundserien. Då vill Borås bryta trenden.

84-92. 89-83. Det är slutresultaten tidigare under säsongen. Båda gångerna har alltså Uppsala stått som segrare, men när lagen i kväll drabbar samman i Boråshallen så har Uppsala flera kännbara avbräck. Odin Lindell och Anton Gaddefors tvingas nämligen stanna kvar hemma på grund av skador.

Lindell skadade sin ena vad i tisdagens match mot Nässjö och det är i skrivande stund oklart hur pass allvarlig skadan är.
– Det var lite bättre i dag och han kunde stå upp. Men han ska undersökas igen i morgon (läs torsdags), säger Uppsalas tränare Kelly Grant till UNT.se.

När det gäller Gaddefors så har han missat de två senaste matcherna på grund av en krånglande höft och spel i kväll är uteslutet.
– Han är vår bäste poänggörare och vi tappar så mycket utan honom. Vi kan inte spela på samma sätt, säger Grant.

Mot Nässjö i tisdags tog Uppsala sin första seger på fem matcher. Formkurvan är alltså inget vidare, och även om man slagit Borås dubbelt så slår laget i underläge i kväll.
– Hemmamatchen var en av de bästa på hela säsongen. Men båda de matcherna hade vi Anton Gaddefors i laget, säger Grant till tidningen och fortsätter:
– Borås har mycket kraft under korgen och har väldigt bra guards. De är bättre än förra året.

Så här säger Borås Andreas Person inför kvällens match:

Kommande matcher:
Torsdag 5/3: Borås-Uppsala
Fredag 6/3: LF Basket-Örebro, Solna-Nässjö, Umeå-Norrköping
Lördag 7/3: Södertälje-Sundsvall

Dela inlägget