Fotograf:

VIDEO: Succé för Jerebko – poängbäst i Boston

I natt gjorde Jonas Jerebko hemmadebut för sin nya klubb Boston Celtics. Och vilken succé det blev. Den svenske NBA-stjärnan var poängbäst i segern mot New York Knicks.
– Det var roligt där ute i dag, säger 27-åringen.

I helgen gjorde Jonas Jerebko debut för Boston borta mot Los Angeles Lakers. Då blev det bara fem minuters speltid då stjärnforwarden dragits med en förkylning de senaste dagarna.

I hemmadebuten i TD Garden i natt lossnade det dock ordentligt. Jerebko sköt i hela 20 poäng när Boston slog New York med 115-94, och i amerikansk press hyllas svensken idag.
– Det är en ära att spela i grönt. Jag var lite nervös inför matchen men det försvann efter ett par minuter. Mina lagkamrater öppnade upp för mig. Jag börjar lära mig hur vi spelar. Det var roligt där ute i dag. Mina lagkamrater hittade mig för mig lite poäng och när den första går in är det alltid enkelt, säger Jerebko till ESPN.

Förutom 20 poäng slet Jerebko även ner fem returer på knappt 20 minuters speltid.

Dela inlägget