Det blir ingen comeback i Basketligan för Elisabeth Egnell.

“Bettan” väljer bort Dolphins

Landslagsstjärnan Elisabeth “Bettan” Egnell är på väg att göra comeback. Men det kommer inte ske i Norrköping Dolphins.
– Jag lämnar Dolphins med stort vemod, säger 27-åringen.

Comebacken efter korsbandsskadan är inte långt bort. Då väljer Egnell att lämna Norrköping och Sverige – för ungerska topplaget PINKK Pécsi. Där blir hon klubbkamrat med landslagscentern Louice Halvarsson som också nyligen gjort comeback efter en skada.

Den ungerska klubben tränas sedan i början av året av Sveriges assisterande förbundskapten David Leman.
– Jag lämnar Dolphins med stort vemod, men även med stora förväntningar inför ett nytt spännande äventyr. Jag ställdes vid ett vägskäl i karriären i och med den långtidsskada jag ådrog mig i våras, och där och då tog jag beslutet att göra allt för att slå mig tillbaka till toppen. Nu har jag en möjlighet att på kort tid samla på mig internationell erfarenhet innan det viktiga EM-mästerskapet som väntar till sommaren, säger “Bettan” i ett pressmeddelande.

Även om beskedet minskar Dolphins chanser att ta sig långt i kommande slutspel, så är tränaren och sportchefen Jesper Sundberg inte alltför besviken.
– Som sportchef är det givetvis en dröm att få se våra egna spelare bli proffs i bättre ligor i Europa. Vi som vet hur hårt “Bettan” har jobbat för att ta sig tillbaka är otroligt glada för hennes skull. Samtidigt är vi många som hade sett fram emot hennes comeback här på hemmaplan.
– Som coach så ändrar det inget i säsongsplaneringen. Jag har hela tiden planerat för att genomföra säsongen med de spelare vi inledde säsongen med, och har sett det som en stor bonus om “Bettan” hade kunnat spela i år, fortsätter Sundberg.

Dela inlägget