Jaraun Burrows under fjolårets Quality Hotel Basketball Tournament.

Stjärnan tillbaka – mot samma lag: “Känns lite egendomligt”

Efter tre matchers avstängning är stjärnforwarden Jaraun Burrows i kväll tillbaka i LF-linnet.
– Jag ska hålla koll på mina armbågar resten av säsongen, säger 29-åringen.

Det var i matchen mot Nässjö Basket den 13 januari som Burrows gav Karim Wazzi en smäll rakt i ansiktet. När ett filmklipp på smällen spred sig på sociala medier agerade Svenska basketbollförbundet och anmälde LF-spelaren till discplinnämnden. Domen – tre matchers avstängning, en avstängning han nu avtjänat.
– Jag hörde att en del tyckte domen var lite tuff men jag får ta med mig det positiva istället: Andra spelare i laget fick kliva fram, jag fick vila några småskador och kurera mig från en influensa. Jag kan inte fokusera på avstängningen mer, bara se framåt, säger Burrows till NSD.se.

Hur ser du i efterhand på det du gjorde mot Karim Wazzi?
– Det var omedvetet och inte alls meningen att skada honom. Men jag ska definitivt hålla koll på mina armbågar resten av säsongen och inte ge någon en anledning att anmäla mig.

Under matcherna som Burrows var avstängd vann LF två (Solna och Jämtland) och förlorade en (Södertälje).
– Det har varit tufft mentalt men mina lagkompisar har täckt upp för mig på ett fantastiskt sätt. Visst det svider lite extra att jag inte kunde vara med mot Södertälje – jag känner att jag kunnat hjälpa laget vinna den matchen, säger 29-åringen till NSD.se.

Och i kväll är du tillbaka i spela – mot Nässjö av alla lag?
– Det känns lite egendomligt. Absolut. Samtidigt är det fantastiskt att vara tillbaka på planen.

LF kommer till spel utan Tim Kearney och axelskadade Jonathan Person. Nässjö reser till Norrbotten utan trion Brenton Butler, Goran Pantovic och Mathias Liljeqvist.

Övriga matcher under fredagskvällen: Örebro-Sundsvall, Solna-Jämtland, Umeå-Uppsala, Södertälje-Borås (spelas lördag).

Dela inlägget