Med Tim Kearney (bilden) på skadelistan väljer LF Basket att plocka in en ersättare.

Han ersätter Kearney i LF

Efter att Tim Kearney nyligen drabbats av en fotskada, så väljer LF Basket att plocka in en ny spelare – bara ett par dagar innan deadline för övergångar.

Ersättare för Kearney blir den 24-årige forwarden Will Neighbour, en brittisk medborgare som närmast kommer från Oviedo i spanska andraligan. Neighbour mäter 208 centimeter och snittade i Spanien cirka tio minuter och fyra poäng per match.
– Det är en 208 centimeter powerforward som har spelat colleagebasket i tre år. Han gjorde illa axeln förra sommaren men har rehabiliterat skadan och är nu skadefri. Han är rörlig för sin storlek och är en talangfull spelare. Det Will har kvar att göra är att etablera sig i Europa. Vi är glada över att han kommer till oss, säger LF:s tränare Peter Öqvist till Norrbottens-Kuriren.

Britten landar i Luleå på söndag och spelar alltså inte i kväll när LF möter Södertälje på hemmaplan. Debut lär alltså troligen bli på tisdag mot Jämtland.

Fredagens matcher i Basketligan: LF Basket-Södertälje, Uppsala-Norrköping, Jämtland-Umeå, Borås-Solna, Nässjö-Örebro.

Dela inlägget