Andreas Person, här i Jämtlands linne, flyttar till Borås.

Borås förstärker truppen: “Han är en bra playmaker”

Henrik Carlsson är knäskadad och det är osäkert om Mattias Göransson kan vara med efter matchen mot Eco Örebro på torsdag. Då värvar Borås Basket en ny spelare.

I kväll blev det klart att Andreas Person spelar med Borås resten av säsongen. Person inledde den här säsongen i Jämtland Basket där han spelade fram till årsskiftet.
– Med Andreas Person blir vi ett kvickare lag. Trots hans unga år är Andreas en relativt rutinerad spelare, bland annat med spel i landslaget på meritlistan. Han är en bra playmaker och en stark resurs i försvaret. Andreas blir en förstärkning inför slutspurten av grundserien och senare i slutspelet, säger Borås sportchef Jonas Larsson i ett pressmeddelande.

Det var i bortamatchen mot Södertälje Kings i lördags som Henrik Carlsson skadade sitt högra knä. Vid den första undersökningen tappades vätska ur Carlssons knä, varpå man upptäckte att det fanns blod i vätskan. Detta är något som brukar indikera att något har gått sönder. Risken finns att säsongen kan vara över för Carlssons del.

Samtidigt är Mattias Göranssons situation osäker. Göransson, som kom in som ersättare till knäskadade Fredrik Andersson, gjorde comeback den 30 december och har hunnit med fem matcher. Det har blivit fyra segrar och en förlust med Göransson i laget. Men han har praktiktjänst att genomföra och det är oklart om han kan spela mer efter matchen mot Eco Örebro.

Att Andersson missar resten av säsongen står klart sedan tidigare. När det gäller Carlsson och Göransson vet man inte med bestämdhet. Men sportchef Jonas Larsson vill inte chansa:
– Vi vet inte hur allvarlig Henkes skada är ännu. Och med Mattias vet vi inte vad som händer efter Örebro-matchen. Men eftersom transferfönstret stänger 31 januari så vill vi inte chansa. Tänk om ingen av dem kan spela mer.

Om allt går enligt planen anländer Andreas Person till Borås i morgon onsdag.

Dela inlägget