Skador tvingar Umeå att värva: “Vi behöver kroppar”

Bottenlaget Umeå BSKT förstärker truppen med en 28-årig tvåmetersman och trepoängsskytt.

Den 31 januari stänger transferfönstret i Basketligan. Hos liganian Umeå var tanken att man satt nöjt med de spelare man hade i truppen. Men med skadeproblem på Richard Blomberg, Johan Pierre och Albin Frank, har läget nu blivit ett annat.

I helgen blev det klart att kroat-serben Nikola Kuga spelar i Umeå resten av säsongen.
– Vi hade beslutat att inte ta in någon ny, men på grund av skadorna gör vi nu så här. Nikola Kuga är en spelare jag pratat med en längre tid och nu var det läge att plocka in honom. Vi behöver kroppar för att kunna genomföra ordentliga träningar också, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg.

Kuga är 28 år gammal och kommer närmast från spel i estniska TLU Kalev. Tidigare har han även spelat i bland annat Indonesien, Tyskland, Förenade Arabemiraten, Maldiverna, Colombia, Cypern, Island och Marocko.
– Ja, han har spelat i många klubbar, det blir spännande att se om det är en kille som vi kan ha kvar även till nästa säsong, säger Gustavsson till bloggen.

Umeå spelar sin nästa ligamatch hemma mot Sundsvall Dragons på torsdag. Då ska förhoppningsvis Kuga, som kommer till Västerbotten i kväll, vara spelklar.
– Målsättningen är att försöka få honom licensierad och spelklar till matchen mot Sundsvall, säger Umeås ordförande Michael Jalmby.

Dela inlägget