Fotograf: Bildbyrån

“Det finns speciella omständigheter och är lite komplext”

Eco Örebro tappar sin danske stjärna Mikkel Plannthin. 26-åringen lämnar Närke och flyttar tillbaka till Danmark, men jumbon dementerar att någon övergång är klar.

I förmiddags kunde vi rapportera att Mikkel Plannthin lämnar Örebro för spel i Svendborg Rabbits, en klubb som 26-åringen tidigare spelat för. Enligt den danska klubbens hemsida är det av privata skäl som Plannthin återvänder till ligatrean i Danmark.

Men i ett mejl som NSD:s basketblogg tagit del av så dementerar Örebros ordförande Stefan Johansson bestämt att någon övergång är klar:
“För kännedom är ingen övergång eller ens att Svendborg eller Mikkels agent kontaktat oss för eventuell övergång gällande Mikkel Plannthin. Jag kommer återkomma i ärendet om ca en vecka då det finns speciella omständigheter och är lite komplext. Mikkel spelar med Örebro och finns givetvis med i kvällens match mot Södertälje”

Den danske landslagsguarden är en av Örebros bästa spelare, och har så här långt snittat 12.5 poäng och fyra assist på drygt 33 spelade minuter.

Kvällens samtliga matcher i Basketligan: Jämtland-Norrköping, LF Basket-Nässjö, Södertälje-Örebro, Solna-Umeå, Uppsala-Sundsvall.

Dela inlägget