Solna värvar – två amerikanskor och en amerikan

Inför slutspurten av Basketligan dam har Solna Vikings förstärkt laget med den amerikanska centern Kelli Riles och pointguarden Ieasia Walker.

Riles är 24 år gammal och mäter 186 centimeter. Hon har efter avslutad collegetid bland annat spelat i den tyska ligan för Oberhausen, och i turkiska div 2-klubben Izmir Eda där hon snittade 17.2 poäng och 14.7 returer per match. Den här säsongen inledde hon i turkiska Mersin där hon spelat fram till jul.
“Kelli är en stark och tuff insidespelare som krigar under korgarna i första hand och även är en bra returtagare. Kelli ansluter till laget kommande vecka och kommer att få en nyckelroll”, skriver Solna på sin hemsida.

Även den 23-åriga pointguarden Ieasia Walker ska hjälpa Solna att försöka nå en slutspelsplats. Walker mäter 173 centimeter och kommer närmast från spel i spanska div 2-laget IF Air Europa där hon snittade bland annat 15 poäng och sex returer.

Solnas herrlag gör även de en förändring, in som ersättare för Marcus Damas kommer Kenneth Williams.

Dela inlägget