Chris McKnight var tveklöst planens bäste spelare.

Borås vann seriefinalen: “Spelar vi så här är vi svåra att slå”

Anförda av en strålande Chris McKnight kunde Borås Basket vinna seriefinalen borta mot Norrköping Dolphins med 100–87.

SLUT: 87–100
Borås vinner till slut ganska rättvist, man var det hetare laget och Chris McKnight visade verkligen vägen med sina 27 poäng. Mikael Lindquist tillsammans med Joakim Kjellbom bäst i Dolphins. Kjellbom med hela 19 returer och 15 poäng.
– Vi höll aggressiviteten i både anfall och försvar. En konsekvent match från vår sida. Spelar vi så här är vi definitivt svåra att slå. Det är svårt att säga om vi knäckt koden mot dem. De har slagit oss tidigare och alltid varit en utmanare. Det var viktigt att få den här segern mot dem, speciellt borta. Det ger självförtroende, säger McKnight till Borås Tidning.

Tack vare segern toppar Borås nu serien på samma antal poäng, 26, som Norrköping men med en match mindre spelad. Södertälje, som möter Sundsvall på fredagen, är två poäng efter men har spelat två matcher färre än Borås.

Matchfakta:
Norrköping–Borås 81–92

(19–25, 22–21, 26–27, 20–27)
Poäng, Norrköping: Dominique Morrison 15, Joakim Kjellbom 15, Mikael Lindquist 14, Magisto Arop 11, Tomas Gaidamavicius 10, Pawel Mroz 10, Toni Prostran 8, Gustav Sundström 4.
Borås: Chris McKnight 27, Samuel Haanpää 20, Christian Maråker 16, Adam Darboe 14, Mike Palm 14, James “JJ” Miller 6, Mattias Göransson 3.
Publik: 875.

http://youtu.be/q7WZEaZ2Wko

EFTER PERIOD 3: 67–73
Återigen Borås som inledde perioden klart bäst, men Dolphins ryckte upp sig på slutet. Ett tag kändes det avgjort men det här kanske ändå blir match ända in i mål. Chris McKnight matchens lirare så här långt, han har varit riktigt grym med bland annat 23 poäng och sju returer. Mikael Lindquist bäst i hemmalaget med 14 poäng och ett mycket bra försvarsspel på “JJ” Miller.

HALVTID: 41–46
Gästerna hade ett tag en ganska komfortabel ledning och det såg harmoniskt ut i Borås. Men en timeout av Dolphins-tränaren Lasse Johansson senare, var det ett mer taggat hemmalag som successivt kröp närmare. Mycket känslor de senaste minuterna, bland annat drog Lasse Johansson på sig en teknisk foul. Joakim Kjellbom poängbäst i hemmalaget med åtta. I Borås har Chris McKnight haft en mycket bra första halvlek och skjutit i 15 poäng.

EFTER PERIOD 1: 19–25
Borås har kopplat ett grepp om matchen inledningsvis, mycket tack vare sitt snabba offensiva spel. Dolphins hänger fortfarande med främst genom bra sin inside-duo med Pawel Mroz (sju poäng) och Joakim Kjellbom (sex). I Borås är Samuel Haanpää och Chris McKnight poängbäst så här långt med sju pinnar vardera.

Dela inlägget