Darko Jukic sköt i 25 poäng för sitt Södertälje.

Södertälje bröt LF:s segersvit

LF Baskets segersvit stannade vid fem vinster. De regerande mästarna Södertälje Kings på bortaplan blev för tuffa.

Även om tio poängs segermarginal till synes ser stabilt ut, så var det match ända in i slutet. Södertälje ledde med 74-67 inför slutperioden och efter att ha inlett med fyra raka poäng ledde man med 78-67, matchens största ledning. Men LF gav inte upp. Med knappt två minuter kvar var ledningen nere i fyra poäng, 91-87.

Slutet blev rafflande där Södertälje via iskalla straffar av John Roberson kunde säkra segern och ta sig upp på andra plats i tabellen.
– Vi lät dem komma tillbaka i matchen lite för enkelt några gånger. Men jag måste ända ge killarna beröm, de hade bra fokus hela matchen och vi gav inte bort bollen särskilt mycket, säger Södertälje-tränaren Vedran Bosnic till Länstidningen.

I LF-lägret var man mycket missnöjda med domarinsatsen, bland annat den osportsliga foul som Alex Wesby åkte på i slutet.
– Ett riktigt dåligt domslut (bad call). Och väldigt viktigt för matchen. För att inte dra på mig något när jag springer efter honom stannar jag upp, då kommer Roberson springande in i mig och domaren blåser. Jag står still och blir påsprungen, och får en foul mot mig. Du kan inte ta en sån avblåsning i det skedet av matchen. Det går inte, säger Wesby till Norrbottens-Kuriren.

Dagens matcher, uppkast kl 16.04: Borås-Solna, Jämtland-Umeå, Uppsala-Örebro.

Matchfakta:
Södertälje–LF Basket 99-89

(26-25, 24-19, 24-23, 25-22)
Poäng, Södertälje: Darko Jukic 25, John Roberson 23, Toni Bizaca 22, Aaron Anderson 10, Christopher Czerapowicz 9, Dino Butorac 4, Carl Engström 3, Mike Joseph 3.
LF Basket: Alex Wesby 26, Jaraun Burrows 23, Tim Kearney 13, Haukur Pålsson 11, Alexandros Sigkounas 8, Jonathan Person 6, Samir Ali 2.
Publik: 661.

Dela inlägget