Elisabeth Egnell utsågs till den mest värdefulla spelaren 2013.

Ligans bästa forward på väg tillbaka

I våras blev hon utsedd till ligans bästa forward. Kort därefter skadade sig Elisabeth Egnell och en lång rehabilitering väntade. Nu är hon snart tillbaka på basketplanen.
– I februari är det sagt att jag ska spela igen, säger “Bettan”.

Det är i en intervju med tidningen Folkbladet som Dolphins-stjärnan berättar att hon i februari räknar med att spela basket igen.

Det var i den andra SM-finalen mot Northland Basket som olyckan var framme för cirka nio månader sedan – 27-åringen slet då av korsbandet.
– Rehabträningen har gått jättebra hela tiden. Ända sedan operationen. Inga egentliga bakslag. Kroppen har reagerat bra och vi har legat rätt i belastningen, säger “Bettan”.

Hade det inte varit för en förkylning som plågat henne de senaste veckorna hade Egnell redan varit med och tränat med Dolphins. Successivt under vintern har hon trappat upp intensiteten, hon känner ingen smärta och någon svullnad syns heller inte.
– I februari är det sagt att jag ska spela igen. Det är jätterealistiskt, nästa steg är att gå in i full träning med laget, säger stjärnan till Folkbladet.

För Dolphins och tränaren Jesper Sundberg blir det givetvis ett stort tillskott i truppen. Men Sundberg undviker att sätta någon press på sin stjärnforward, utan ser det mer som en “bonus” om hon kan spela något den här säsongen.
– Jag har aldrig känt att jag måste tillbaka till varje pris och det är jag tacksam för. Jag har haft ett bra stöd hela tiden, avslutar “Bettan”.

Dela inlägget