Bröderna Erkan och Serkan Inan under matchen mellan Solna Vikings och LF Basket i våras.

Guard gör comeback i Solna: “Vill hjälpa min moderklubb”

Idag blev det klart att Erkan Inan gör comeback i Solna Vikings.
– Jag känner att jag vill hjälpa min moderklubb, säger 25-åringen.

Solna har lagom till nyår fått en sen julklapp, när Erkan Inan nu kommit överens med sin moderklubb om att börja spela med storebror Serkan och de övriga i laget. 25-åringen som tränat med Solna hela hösten i väntan på proffsspel utomlands, är spelklar redan till matchen i kväll mot Örebro på bortaplan, men han kommer inte spela utan debuten sker troligen borta mot Borås den 6 januari.
– Jag är tacksam för att klubben gett mig möjlighet att träna med laget medan jag letat en bra situation utomlands och känner att jag vill hjälpa min moderklubb och lagkamraterna. Jag hoppas kunna bidra med lite rutin och erfarenhet till det unga laget och ser fram emot att dra på mig Solnalinnet igen och lira med brorsan, säger Inan till Solnas hemsida.

Tränaren Ray Ailus:
– Jag är väldigt glad att Erkan nu väljer att spela med oss. Han tillför mycket energi och kompetens och kommer ge laget ytterligare en dimension i jakten på tabellposition inför slutspelet. Erkan är en utpräglad skytt och målgörare vilket kommer avlasta James Washington och de andra guardsen i laget.

Avtalet löper tills vidare och Erkan kan bryta för spel utomlands.

Måndagens matcher i Basketligan: LF Basket-Sundsvall, Örebro-Solna.
Tisdag: Uppsala-Norrköping, Nässjö-Jämtland, Borås-Södertälje.

Dela inlägget