Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis lämnade Eco Örebro tidigare i våras.

Landslagsspelare klar för jumbon: “Ingen panikåtgärd”

Basketligans jumbo Eco Örebro har gjort klart med den ungerska landslagsspelaren Miklos Szabo.

Med 13 förluster i följd och sist i ligan försöker Örebro göra vad man kan för att försöka nå slutspel i Basketligan till våren. Nyligen presenterade klubben den tidigare Sundsvall-spelaren Miklos Szabo. Szabo är en stark försvarsspelare som har meriter från Ungers landslag.

28-åringen värvades till Sundsvall Dragons inför årets säsong, men ådrog sig en fotskada efter att bara ha spelat en match och kontraktet revs då.
– Eftersom min fru är från Örebro och vi har släkt i Vintrosa har jag stannat kvar i Sverige hela tiden och rehabat. Nu är jag friskförklarad och det ska bli roligt att försöka hjälpa Örebro uppåt, säger den 205 centimeter långe forwarden till Nerikes Allehanda.

– Jag hoppas att folk förstår att det inte är någon panikåtgärd från sista katastrofmatchen mot Solna. Vi har sökt efter en ny spelare i tre-fyra veckor och är väldigt glada att vi lyckas få en så meriterad spelare som Miklos till oss. Vi hoppas att hans blotta närvaro ska höja laget. Vi tror absolut att vi fortfarande kan utmana om en slutspelsplats till våren. Hälften av matcherna är kvar att spela, säger Örebros ordförande Stefan Johansson till tidningen.

Szabo är spelklar till måndagens match mot Solna Vikings. Senast lagen möttes den 16 december vann Solna med förkrossande 105-50.

Dela inlägget