Mattias Göransson ser ut att göra comeback i Borås Basket.

Veteranen på väg att göra comeback

Mycket talar för att det blir Mattias Göransson som ersätter Fredrik Andersson i Borås Basket.
– Är det någon klubb jag kan tänka mig att ställa upp för är det Borås, säger Göransson.

Han la egentligen skorna på hyllan efter förra säsongen, men nu ser det ut som att 31-årige Mattias Göransson gör comeback på basketplanen. Med Fredrik Andersson långtidsskadad vill klubben nu se den tidigare försvarsspecialisten som ersättare.
– Det kändes solklart att kolla med Mattias. Det är inte så länge sedan han slutade och han känns fortfarande som en del av klubben. En spelare med stora meriter, som är kvick i sitt försvarsspel, som därmed kan spela mot snabba guards, och som alltid bidrar med härlig energi till gruppen, säger sportchefen Jonas Larsson till Borås Tidning.

Göransson avslutade egentligen sin basketkarriär i våras för att istället satsa på den civila karriären. Men igår var han med på Borås träning och nu öppnar han för att förstärka laget under resten av vintern och våren.
– Det kändes okej. Det var en ganska lugn start, men det var kul. Jag får ta det dag för dag nu, säger Göransson till tidningen.

Men är du inställd på comeback?
– Om det funkar med allting runt omkring, så ja. Jag är mitt uppe i en VVS-utbildning med praktik efter helgerna, och ska det fungera måste jag hitta en praktikplats som kan köpa schemat, att basketen gör att jag kommer vara borta en del timmar.
– Men jag håller på och tittar på olika lösningar tillsammans med klubben och hoppas att vi hittar något. Jag har fortfarande starka känslor för Borås som klubb och vill gärna hjälpa laget i det här läget.

Dela inlägget