Basketspelare avled efter träning

Basketsporten i Ryssland har sorg. Igår kollapsade en 17-årig spelare under en träning med ryska mästarna CSKA Moskva. Någon timme senare avled han.

Centern Ruslan Gagloev spåddes en lysande framtid. Men under en träning på måndagsmorgonen med CSKA Moskva kollapsade 17-åringen. Lagkamrater från ungdomslaget tog av honom från planen för att få vård, men trots att flera sjukvårdare snabbt började arbeta med att få igång 17-åringens hjärta så gick hans liv inte att rädda.
– Han var den mest hängivna och vänligaste killen i laget, säger huvudtränaren Andrei Maltsev enligt AP.

CSKA Moskva kommer att bära svarta sorgeband under torsdagens match i Euroleague mot franska Limoges. Dessutom kommer alla Euroleague-matcher den här veckan att inledas med en tyst minut till Gagloevs minne.

Dela inlägget