Klart: Han ersätter Peters i Jämtland

I fredags meddelade Jämtland Basket att guarden Tyler Peters lämnar laget. Idag gjorde klubben klart med hans ersättare och det är ett meriterat kort.
– Normalt är inte spelare med de här meriterna intresserade av den svenska ligan, säger klubbdirektören Peter “Pecka” Johansson.

Dwayne Mitchell är ligatian Jämtlands senaste nyförvärv. Den meriterade amerikanen är 32 år gammal och har spelat i flera av de största ligorna i Europa, bland annat i Frankrike, Ukraina och Israel.

I Israel blev han 2011 utsedd till ligans bäste spelare. 2008 skrev Mitchell på för Los Angeles Lakers i NBA men blev bortplockad som en av de sista spelarna innan säsongsstarten.

Senaste säsongen har varit något turbulent för 32-åringen med kortare vistelse i Israel, Venezuela och under hösten kortare inhopp i D-League.
– Normalt är inte spelare med de här meriterna intresserade av den svenska ligan. Nu har Dwayne inte haft sammanhängande säsong det sista året. Det öppnade upp för oss. Han är motiverad, är i träning, vet om förutsättningarna och är han i närheten av den spelaren han har varit så skall han kunna göra skillnad här, säger Pecka” Johansson i ett pressmeddelande.

Den New Orleans-födde amerikanen kan spela på position 2/3, och kan även användas som både pointguard och powerforward. Han gillar att attackera korgen och sägs vara en kraftfull försvarsspelare.
– Vi hade flera alternativ vi tittade på för att ersätta Tyler, men Dwayne är den överlägset mest meriterade, samt den som har mest erfarenhet. Vi vare sig hinner eller vågar vänta på resultat. Vår metodiska och långsiktiga satsning, med att bygga 100% lagorienterat, måste stå åt sidan en liten stund, vi behöver vinna några matcher helt enkelt, säger tränaren Torbjörn Gehrke.

Mitchell anländer till Östersund under julhelgen och ska förhoppningsvis vara spelklar till bortamatchen mot Nässjö den 30 december.

Relaterat: Stjärnan lämnar Sverige: ”Måste hem och reda upp lite saker”

Fakta / Dwayne Mitchell:
Född: 24 aug, 1982 i New Orleans, USA.
Längd: 196 cm

Dela inlägget