Joakim Kjellbom låg bakom mycket i Dolphins spel.

Jätteknall av Nässjö i Norrköping

Med flera viktiga spelare på skadelistan var Nässjö Basket av många uträknade inför bortamötet med serieledande Norrköping Dolphins, men när matchen var slut stod smålänningarna mycket överraskande som segrare.

Efter sex raka segrar och bländade spel hemma i Stadium Arena under hösten, visade serieledande Dolphins att brakförlusten mot Solna Vikings (59-82) förra veckan inte var någon tillfällighet. Det offensiva spelet hos fjolårets silvermedaljörer var som bortblåst under långa perioder och när 40 minuter var spelade i Stadium Arena lyste 68-80 på poängtavlan.
– Vi gjorde ett riktigt bra jobb både defensivt och offensivt. Aleksa (Solevic) visade vägen i den sista perioden och när vi spelar så här är vi farliga för alla lag, säger Nässjös tränare Nemanja Jovanovic och fortsätter:
– Norrköping spelar väldigt organiserat och vi ville försöka förstora rytmen för dem. Ibland kan det vara kört direkt, eller så blir det som idag och det visar sig vara ett smart beslut.

När Dolphins föll mot Solna beordrade tränaren Lasse Johansson samtliga spelare att träna redan klockan 06.00 dagen efter. Något liknande blir det inte den här gången, även om han var långt ifrån nöjd med insatsen i kväll:
– Skillnaden den här gången var att grabbarna tog ut sig och försökte. Jag hatar verkligen att förlora och på hemmaplan ska vi inte förlora mot någon. Jag har dock en bättre känsla nu än då och jag tycker vi försöker, men Nässjö förtjänade att vinna och följde sin gameplan till punkt och pricka. Det måste man ge dem credd för.

Matchfakta:
Norrköping-Nässjö 68-80

(22-15, 8-20, 15-15, 23-30)
Poäng, Norrköping: Joakim Kjellbom 22, Dominique Morrison 19, Magisto Arop 11, Gustav Sundström 7, Ludwig Wissing 5, Toni Prostran 2, Pawel Mroz 2.
Nässjö: Brenton Butler 20, Masse Doumbe 19, Kristian Heder Ternell 14, Zarko Jukic 14, Aleksa Solevic 11, Tanju Yulman 2.
Publik: 613.

Övriga resultat i Basketligan: LF Basket-Uppsala 75-74, Örebro-Umeå 86-91
EuroChallenge: Södertälje-Enel Brindisi 52-96, Okapi-Borås 119-118.

Dela inlägget