Dominique Scales skrev på för Nässjö under tisdagen.

Han är Nässjös nya amerikan

Med flera av nyckelspelarna på skadelistan en längre period, väljer Nässjö Basket att plocka in en ny amerikan.
– Vi behöver ha in en ersättare för Dartaye, säger sportchefen Ulf Classon.

Stjärnamerikan Dartaye Ruffin blir borta ett bra tag, och det finns även stora frågetecken för Goran Pantovic, Wictor Grenthe, Mathias Liljeqvist och Torbjörn Svensson som alla går skadade just nu. Därför väljer Nässjö att plocka in en ny spelare och valet föll på 206 centimeter långe Dominique Scales.
– Dominique är en stor spelare som passar bra in i den profilbild vi söker just nu. Vi behöver ha in en ersättare för Dartaye Ruffin, som kommer att vara borta en längre tid, säger Ulf Classon till Smålands-Tidningen.

Den 31–årige amerikanen kommer närmast från spel i Kosovo och klubben Besa. En klubb som fick ekonomiska problem under hösten och därför var samtliga spelare fria att bryta sina kontrakt. Scales har även spelat i ligan under NBA, D-league.
– Vi har sett highlights och matcher med honom på nätet och vi tror att han kommer passa oss bra. Dessutom är han lite äldre och kan bidra med sin rutin, säger Classon till tidningen.

Scales som spelar på position tre och fyra är redan i Sverige och gör sin första träning med sin nya klubb senare idag. Det är dock ytterst tveksam om han hinner bli spelklar till matchen mot Eco Örebro på fredag.
– Eftersom det är en spelare utanför EU så måste vi söka arbetstillstånd för honom och det är en liten process, säger sportchefen.

Dela inlägget