Fick sparken från mästarna – går till värsta rivalen

Förra veckan fick 22-åriga Matea Tavic sparken från Northland Basket. Idag blev det klart att hon går till värsta rivalen Udominate Basket.

– Kul för Matea att få möjligheten att spela i EuroCup och att visa att hon är en bra spelare. Vi kommer nyttja hennes starka sidor och hoppas att hon kommer trivas här hos oss i Umeå, säger Udominates team manager Oscar Stenberg i ett pressmeddelande.

Kontraktet är till att börja med skrivet till nyår och det som gjorde att klubben tog beslutet av värva bosniskan var att man just nu är hårt skadedrabbat.
– Vi har kort om folk och behöver en spelare som bli spelklar direkt. Vi är också övertygade om att Matea Tavic som ren pointguard kommer att funka bra i vårt sätt att spela, säger Stenberg till VK:s basketblogg

På sju matcher i Northland snittade Tavic 21 minuter, 9 poäng, 3 returer och 1,5 assists.

Dela inlägget