Johan Jeansson har haft problem med skador tidigare.

Nytt tungt skadebesked för Uppsala: “Helt bisarrt”

Skadorna fortsätter ställa till stora problem för en av guldfavoriterna Uppsala Basket. På torsdagen kom nästa negativa besked.
– Det är helt bisarrt, säger Johan Jeansson.

Starten på säsongen har varit allt annat än guld och gröna skogar för Uppsala. Skadorna på nyckelspelarna har radat upp sig, och i ett par matcher har nästan hela startfemman suttit och tittat på.

En som missat en stor del av hösten och vintern är 29-årige Johan Jeansson som haft problem med ett finger. I veckan tog Jeansson bort det gipset runt fingret, men efter en kontrollröntgen så visade det sig att skadan ännu inte hade läkt, och skarpskytten blir borta ytterligare en månad.
– Det hade inte läkt så som läkaren hade trott innan att det skulle göra, så jag fick nytt gips som ska sitta ytterligare en vecka. Efter det ska jag också få någon form av skena som ska räta ut lillfingret, just nu ser det inte så rakt ut, säger 29-åringen till Upsala Nya Tidning.

Du var skadad även förra säsongen, är du otursförföljd?
– Ja, det börjar kännas så. Den senaste tiden har det varit mycket. Det är helt bisarrt, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när en spricka i ett lillfinger kan göra så stor skada.

När det gäller trion Liam Rush, Anton Gaddefors och Rickard Eriksson, så ser det lite ljusare ut. Rush började träna lite försiktigt under torsdagen, men är troligen inte aktuell för spel mot Sundsvall på tisdag. Däremot kan troligen Anton Gaddefors vara ombytt, vilket kan göra att Eriksson som har spelat med smärta i en ond fot får vila.

Dela inlägget