Nu talar svenske NBA-stjärnan ut om misshandelsdomen

För första gången sedan han dömdes för misshandel av sin flickvän, och blev avstängd från både NBA och landslaget, talar nu Jeffery Taylor ut.
– Jag är ledsen för all smärta jag har orsakat, säger stjärnan.

Det var i slutet av oktober som 26-årige Taylor dömdes till 18 månaders skyddstillsyn för att ha misshandlat sin flickvän på ett hotell i Michigan. NBA stängde veckan efter av honom i 24 matcher, samtidigt som Svenska basketbollförbundet meddelade att Taylor stängs av från allt spel under säsongen 2014/2015.

Under hela den här perioden har Taylor varit tyst och inte kommenterat varken domen eller avstängningen. Fram tills nu. I en intervju med Charlotte Observer berättar stjärnan:
– Jag fattade ett riktigt dåligt beslut. Jag önskar att jag kunde gå tillbaka och ändra dem. Jag känner stor sorg. Jag gjorde illa någon jag bryr mig om. Jag har skadat min familj, jag har skadat folk jag känt förut, alla jag har haft någon typ av relation med. Jag vet att jag har gjort en hel del personer besvikna. Jag är ledsen för all smärta jag har orsakat.

26-åringen har haft chansen att överklaga NBA:s beslut om avstängning, men det kommer han inte att göra.
– Jag tar fullt ansvar för det som hände. Mina handlingar var fel så jag tänker inte överklaga ett beslut som baserades på mina handlingar som var fel. Jag respekterar ligans avstängning och jag ska ta alla nödvändiga steg för att det inte ska hända igen.

Dela inlägget