Brice Massamba under basketmatchen i EM-kvalet mellan Sverige och Slovakien den 27 augusti 2014 i Borås.

Stjärnan borta fyra veckor – då värvar Uppsala landslagscenter

Guldtippade Uppsala Basket har saknat storlek under korgarna i säsongsupptakten. Något man nu ordnat i form av landslagscentern Brice Massamba som skrivit ett korttidskontrakt med klubben.

– Jag är här för att hjälpa laget med tyngd under korgen. Jag kommer inte hit och tror att jag är någon superstar utan jag ska fylla min roll och hjälpa laget, säger Massamba i ett pressmeddelande.

Ingen kan ha undgått den skadekris som Uppsala haft de senaste veckorna. Flera av lagets stjärnspelare som Liam Rush, Anton Gaddefors och Johan Jeansson har haft stora problem med skador och missat matcher. I helgen stod det klart att Liam Rush kommer att behöva en rehabperiod som håller honom borta från spel i minst fyra veckor. Något som nu gjort att Uppsala bestämt sig för att ta in en ersättare.
– Vi vill behålla vårt momentum och avlasta våra befintliga spelare. Därför har vi valt att ta in Brice för att kunna bibehålla vår position högt upp i tabellen, säger klubbdirektören Gunnar Preuss.

26-årige Massamba tränar redan med laget och har skrivit ett kontrakt som sträcker sig till och med den 31 december. Möjlighet till förlängning finns för resten av säsongen.
– Det har varit snabba ryck nu och förhoppningsvis har vi Brice spelklar så fort som möjligt. Vi får en till stor stark kropp under korgen och får möjligheten att fortsätta spela vårt spel. Spelidén kommer inte att förändras, säger tränaren Kelly Grant.

Massamba kommer senast från Rumänien där han och hans dåvarande klubb valde att gå skilda vägar då centern fick skadeproblem. I somras var han med och spelade EM-kval för Sverige.

Dela inlägget