NBA:s hårda dom – rekordlångt straff för Taylor

Igår blev Jeffery Taylor avstängd från landslaget hela den här säsongen. Nu har även domen från NBA kommit.
– Den här avstängningen är nödvändig, säger ligakommissionären Adam Silver.

Sent under onsdagskvällen meddelade NBA att de stänger av Jeffery Taylor i hela 24 ligamatcher. Avstängningen är den längsta hittills i NBA för våld i hemmet. Han kommer inte att få betalt under perioden, och beslutet innebär att svensken kan göra comeback först den 17 december då hans klubb Charlotte Hornets mot Phoenix Suns.
– Den här avstängningen är nödvändig för att skydda NBA:s intresse och allmänhetens förtroende för oss. Mr Taylors beteende bryter mot lagstiftningen och, enligt min mening, även mot moraliska värden och skadar NBA:s anseende, säger Adam Silver till NBA:s hemsida.

Taylor har redan missat tolv matcher.

Dela inlägget