Chris McKnight är ett osäkert kort i kväll.

Skador oroar i Borås: “Får se hur det känns”

När Borås Basket i kväll ställs mot tyska Fraport Skyliners kan man tvingas ställa upp utan tre ordinarie spelare.

Både Samuel Haanpää och Chris McKnight missade lagets senaste seriematch, mot Eco Örebro i söndags. När det gäller McKnight är han dock tillbaka i träning, även om han bara tränat lätt än så länge.
– Det kanske blir spel, vi får se hur mycket smärta jag får. Det känns bra nu, vi får se hur det känns i morgon (läs i dag). Jag vill inte skynda tillbaka för tidigt heller, säger amerikanen till Borås Tidning.

Under gårdagsträningen ådrog sig Christian Maråker en lätt fotstukning men han kan förmodligen spela i kväll.

Fraport Skyliners är ett etablerat Bundesligalag som har utkristalliserats till huvudmotståndare för Borås i kampen om andraplatsen. En plats som innebär avancemang till nästa runda. Då det är inbördes möten som räknas om två lag hamnar på samma poäng, är en seger inte absolut nödvändig. Det viktigaste är att om det blir en förlust att siffrorna inte blir för stora.
– Vi vill vinna matchen, men i värsta fall så är poängen väldigt viktig. Om vi får en förlust så får det inte bli med mycket. Så kan vi ta hem de poängen hemma i Borås. Utgångsläget är att spela smart, snabbt och vinna. Kommer det ner till slutet kan man inte chansa för mycket. Vi kan inte låta det rinna iväg i slutskedet, säger tränaren Pat Ryan till Borås Tidning.

Även James “JJ” Miller är inne på samma spår som sin tränare:
– Om det blir en förlust är det viktigt att hålla matchen jämn. Men när vi kliver ut har man inte det i huvudet. Då är fokus självklart att vinna.

Tyskarna är storvuxet lag så för Borås gäller det att utnyttja sin hastighet om det ska bli seger i kväll.
– Vi måste använda hela planen och vara snabba i vår bollrörelse. Vårt vanliga tempo kommer att räcka, men dit har vi inte nått upp de senaste matcherna och det behöver vi. Vi behöver göra en ruskigt bra match i 40 minuter, med full rörelse och bra skytte, säger Ryan.

Matchen i Frankfurt startar klockan 19.30 och sänds på webben. Här bör den gå att se. Vi återkommer med fler länkar under eftermiddagen.

Dela inlägget