Vincent Simpson har spelat sin sista match för Södertälje Kings.

Floppamerikanen får sparken från mästarna – har inte passat in

Den amerikanske guarden Vincent Simpson har inte levt upp till förväntningarna. Nu får han sparken från Södertälje Kings.

– Det är en olycklig situation och ett tufft beslut då Vincent är en mycket bra person och spelare. Vår spelstil har bara inte passat honom men jag tror att han kommer lyckas bra i framtiden, säger tränaren Vedran Bosnic.

Detta innebär att Simpson inte reser med laget till Holland för matchen i EuroChallenge mot SPM Shoeters Den Bosch på tisdag. Däremot är nyförvärvet Chris Czerapowicz spelklar och gör eventuellt debut.

26-åringen har under sina nio matcher i Kings-linnet snittat tio poäng och drygt två assist. Om mästarklubben kommer kalla in någon ersättare är inte klart i dagsläget.
– Vi måste avvakta av rent budgetmässiga skäl. Det blir också svårare och svårare att hitta någon som verkligen känns rätt. Säkert är i alla fall att vi inte kommer att ta in någon ytterligare spelare under tiden som vi spelar EuroChallenge, säger sportchefen Robert Andersson till Länstidningen.

Dela inlägget