Christopher Czerapowicz under sin tid på college.

Officiellt: Czerapowicz klar för de regerande mästarna

Chris Czerapowicz som har inlett den här säsongen i italienska Pistoia är nu klar för de regerande mästarna Södertälje Kings.

I torsdags kunde vi rapportera att Chris Czerapowicz inom kort skulle skriva på för Södertälje. Och under lördagseftermiddagen blev övergången helt klar och 23-åringen presenterades då av mästarklubben.

Czerapowicz fick inte fortsatt förtroende i ligatian Pistoia där han haft ett tvåmånaderskontrakt som avslutades tidigare i veckan. Den lovande guard/forwarden som mäter 203 centimeter spelade tio matcher, och snittade då enligt NSD:s basketblogg tolv poäng och sex returer. Några matcher i högsta serien blev det dock inte för talangen.

23-åringen har spenderat de fyra senaste åren på anrika collegeskolan Davidson, där han den senaste säsongen snittade åtta poäng och var en av klubbens nyckelspelare. I somras ryktades han vara på väg till Borås Basket, men hamnade till slut i Italien.

Dela inlägget