VIDEO: Galen vändning av Borås i Danmark – Södertälje föll hemma

Borås Basket låg efter 30 minuter under med elva poäng. Då stod laget för en brutal sista period och kunde vända och vinna EuroChallenge-premiären borta mot danska Bakken Bears.

Södertälje–Ulm 71–76:
Södertälje gjorde en stark match, men det räckte ändå inte mot ett av Tysklands bästa lag. Toni Bizaca makalös med bland annat 28 poäng. Poängbäst hos tyskarna var Tim Ohlbrecht som sköt i 20.
– Det var en tuff match. Vi tappade lite för mycket i tredje perioden, och att de fick ta mer än tio returer fler än oss var också en stor faktor, säger Bizaca till Länstidningen.

Bakken–Borås 79–86:
Galen vändning av Borås! Ett tag såg Borås uträknade ut, men efter att ha vunnit sista perioden med hela 26–8 kunde man vända och vinna med 86–79. James “JJ” Miller visade vägen med 21 poäng. Bakom honom stod ytterligare fyra spelare för tio poäng eller mer.
– Det var väl inte så snyggt, men vi fick det gjort, säger Miller till Borås Tidning.
– Vi hade dålig rytm i de första tre perioderna. Vi spelade inte bra alls och gjorde många misstag. Men vi kom i gång i fjärde och spelade jättebra. Det var underbart, men det här är basket, allt kan hända, säger Christian Maråker som sköt i 16 poäng.

Uppsala–Umeå 87–83:
Det blev dramatiskt, men till slut kunde Uppsala ta sin sjunde raka seger. Krayem gjorde vad han kunde med bland annat 32 poäng och 11 assist. “TJ” Jackson matchades hårt, liksom hela startfemman i hemmalaget. “TJ” sköt i 24 poäng och stod även för hela 9 steals. Även Nakos gjorde en bra match med 19 poäng på 29 spelade minuter.

Solna–Nässjö 84–68:
Sista perioden blev en ganska avslagen historia där Nässjö kröp lite närmare, utan att för den delen ens vara nära att komma ikapp. Fem spelare i Solna stod för dubbelsiffrigt vad gäller antalet poäng. Bäst var Lindqvist med 20.

 

EFTER PERIOD 3
Södertälje–Ulm 52–58:
Pigg inledning på perioden för Kings som tidigt gick ifrån till 48–40, men sedan steppade tyskarna upp defensiven och har kommit tillbaka och även gått om. Bizaca bär Södertälje med sina 19 poäng.

Bakken–Borås 71–60:
Borås har det riktigt tufft nere i Danmark. Ett tag var underläget endast fem poäng, men en osportslig foul på Palm i slutet – vilket resulterade i fem snabba poäng för Bakken, har gjort att underläget är hela elva poäng. Maråker poängbäst hos västgötarna med 14.

Uppsala–Umeå 67–64:
Drama att vänta i den sista perioden i Rosendalshallen. Uppsala i ledning visserligen, men den är skör. Krayem gör på nytt en jättematch, har så här långt skjutit i 25 poäng.

Solna–Nässjö 68–47:
Nässjö har det riktigt tufft i kväll och är ett slaget lag trots att en fjärde del återstår. Solna kontrollerar detta totalt. Lindqvist fortfarande poängbäst med 17 pinnar, men han skuggas av Dawit som satt 16.

 

HALVTID
Södertälje–Ulm 42–40:
Södertälje har vänt i den andra perioden som man vinner med 22–16. Ett tag var ledningen uppe i sju poäng. Bizaca poängbäst i hemmalaget med 13. Ohlbrecht har skjutit i 10 för tyskarna.

Bakken–Borås 42–42:
Fortsatt tajt och ovisst i Danmark där ledningen pendlat mellan lagen. Därför är det helt logiskt att ställningen är lika i halvtid. McKnight med 11 poäng för Borås, “JJ” Miller har satt 10.

Uppsala–Umeå 47–47:
Umeå stretar på bra, vilket man också bör göra mot ett mycket sargat Uppsala som går runt på sju spelare – hittills. Krayem poängbäst i matchen med 17.

Solna–Nässjö 46–32:
Lite bättre andra period av Nässjö som ett tag kröp lite närmare i poängprotokollet, men fortfarande klar ledning för Solna. Lindqvist matchens dominant så här långt med bland annat 15 poäng och 4 returer.

 

EFTER PERIOD 1
Södertälje–Ulm 20–24:
Ingen vidare start för Södertälje, även om Josephs trea i slutsekunden endast betyder underläge med fyra poäng.

Bakken–Borås 23–21:
Helt klart Borås som dikterar villkoren men danskarna skjuter starkt från distans, vilket gör att man så här långt hänger med i matchen och faktiskt leder.

Uppsala–Umeå 23–22:
Jämn inledning där både Nordström och Krayem skjutit i 9 poäng vardera.

Solna–Nässjö 24–14:
Rivstart av Solna som tidigt gick ifrån till 16–4. Lindqvist med 8 poäng för hemmalaget.

 

INFÖR
19.10: Här går det att se matchen mellan Bakken Bears–Borås Basket, uppkast kl 19.15.

18.47: Uppsala störs av skador inför matchen mot nykomlingen Umeå. Varken Anton Gaddefors, Liam Rush eller Johan Jeansson kan spela. I Solna är nye amerikanen Marcus Damas inte spelklar.

Basketligan: Uppsala–Umeå, Solna–Nässjö
EuroChallenge: Södertälje–Ulm (start kl 19), Bakken Bears–Borås (19.15)

Dela inlägget