Dömde NBA-stjärnan kan stängas av från landslaget

Igår kom domen mot Jeffery Taylor – 18 månaders skyddstillsyn. Något som gör att han kan stängas av från landslaget.
– Det måste vi prata om i styrelsen, säger förbundets ordförande Hans von Uthmann.

I onsdagens domstolsförhandling erkände Jeffery Taylor enligt Charlotte Observer skadegörelse och misshandel av sin flickvän. 25-åringen säger att han knuffade in sin flickvän i en vägg på ett hotellrum i Michigan. Men skadorna som uppkom på väggen ska enligt Jeffery uppkommit när han slog handen i väggen. Under torsdagskvällen kom så domen. Taylor döms bland annat till 18 månaders skyddstillsyn.
– 18 månader låter för mig väldigt allvarligt. Jag har inga fakta och har inte pratat med Jeffery, men det här stärker bara bilden av att det är väldigt allvarligt. Våld hör inte hemma inom vår sport, säger Svenska basketbollförbundets ordförande Hans von Uthmann till Sportbladet.

Kommer han att kunna spela i landslaget efter det här?
– Ur ett rent allmänt perspektiv är min människosyn att man inte blir livstidsdömd. Man förtjänar en andra chans när man sonat sitt brott, kan jag tycka rent allmänt. Men vi har inte diskuterat det här i styrelse. Nu har vi domen och den är tydlig.

Något som kan bli aktuellt är att Taylor stängs av från landslagsspel under en period.
– Det måste vi prata om i styrelsen och vi måste prata med Jeffery. Men våld är inte okej i vår sport, säger von Uthmann till Sportbladet.

Relaterat:
EXTRA: Nu har domen mot Taylor kommit
Taylor erkänner misshandel – riskerar fängelse

Dela inlägget