Hallå där: Stefan Jovanovic

… som i helgen börjar blogga om NBA på Basketsverige.se. Det blir dessutom en massa smaskiga speltips, och annat smått och gott som är värt att skriva om.

Vi har fått en pratstund med Stefan inför hans bloggdebut här på Basketsverige.se.

Vem är Stefan Jovanovic?
– Jag är en extremt driven och social person som har väldigt svårt att hålla tyst. Tycker jag något låter jag folk i min omgivning veta det och jag räds inte heta diskussioner. Till vardags studerar jag vid Södertörns Högskola och frilansar som journalist.

Vad gör du när du inte bloggar här på Basketsverige.se?
– Utöver studierna och frilansandet är jag La Liga-expert på Football Utd – en av landets största bettingtjänster. Tidigare jobbade jag som sport- och spelexpert på Expekt och 1×2.se.

Hur uppkom ditt intresse för NBA och basket?
– Jag började spela basket som 10-åring i Bollstanäs SK. Det var nog min pappas fel, då han nästintill tvingade mig att se hela EM i Turkiet 2001. När dåvarande Jugoslavien vann mästerskapet såddes ett litet frö i mig som idag har vuxit till ett ohälsosamt beroende av sporten. NBA-intresset kom på vägen.

Har du någon drömspelare/favoritklubb i NBA?
– San Antonio Spurs är definitivt det “program” jag uppskattar mest. De lever för varandra och även om de största stjärnornas career-stats har fått lida har dem accepterat läget. Uppoffring är a och o. Vad gäller spelare är jag väldigt svag för Manu Ginobili och Damian Lillard. Jag behöver inte motivera varför.

Vad tror du att du kan tillföra sajten?
– En hel del faktiskt. Det finns inte många basketsidor som varken har särskilt utvecklade analyser eller speltips. Vi kommer att bli unika på den fronten.

Du kommer även ta med speltips i bloggen. Har du spelat länge och hur kommer dessa se tips ut?
– Eftersom spelbolagen inte erbjuder en större marknad och olika spelformer kommer jag att spela mycket handicap. Jag kommer även att dra upp en spelguide med olika uttryck, säsongslånga speltips och allmänna bettingtips varje spelare bör använda sig av. Det blir helt enkelt ett axplock av de viktigaste komponenterna som jag har använt mig av under min fyra år långa “bettingkarriär”.

Dela inlägget