Anton Gaddefors fot stoppar honom från spel i kväll.

Gaddefors missar matchen mot Örebro

Uppsala-stjärnan Anton Gaddefors tvingas vila mot Eco Örebro.
En stukad fot sätter stopp.
– Jag kan inte stödja på den alls just nu, säger 24-åringen.

Det var på uppvärmningen inför onsdagens träning som olyckan var framme för forwarden. Gaddefors landade på en medspelares fot, trampade snett och haltade av planen.
– Jag kan inte stödja på den alls just nu, så det är inte den lättaste stukningen jag har haft. I övrigt känns min kropp kanon, men jag är skeptiskt till om jag kan spela mot Örebro, säger han idag till Upsala Nya Tidning.

Ett tungt avbräck för Uppsala som inlett ligaspelet med fem raka segrar. Den 24-årige landslagsspelaren har snittat 15.4 poäng per match så här långt, och vet ännu inte hur det är att förlora med Uppsala. Med försäsongen inräknad är segersviten uppe i tio matcher.
– Det är riktigt kul. Försäsong är bara försäsong, men självklart sätter man tonen där och vi har tagit med oss känslan in i serien, säger Gaddefors till tidningen och fortsätter:
– Men det vi lag vi har, med de spelare vi har ska vi tävla om att vinna alla matcher.

Örebro har nyligen förlorat sin poängkung Pierre Hampton till engelska Plymouth, men kan i övrigt ställa upp med bästa möjliga manskap.
– Vi kommer från säsongens sämsta kamp, men samtidigt mot ett effektivt Solna. Nu när vi har förlorat Pierre Hampton ger det läge för andra spelare att kliva fram och tillsammans fylla den luckan som uppstår, säger Örebros tränare Panagiotis Nikolaidis.

***
Viktiga poäng står på spel när Nässjö i kväll tar emot tabellsexan Sundsvall Dragons på hemmaplan.
– Vi kan inte komma avslappnade till den här matchen eller förvänta oss att vi ska få något gratis. Vi förväntar oss en riktigt tuff match som kommer vara i 40 minuter eller mer. Jag har förhoppningar om att våra fans fyller hallen igen och hjälper oss att ge oss energi, säger tränaren Nemanja Jovanovic till Nässjös hemsida.

I Umeå ställs nykomlingen mot Jämtland Basket. Ett Jämtland som i tisdags föll med ett poäng, efter TRE förlängningsperioder mot de regerande mästarna Södertälje. I premiären i slutet av september vann Umeå med 96–83. Räkna alltså med ett revanschsuget Jämtland i kväll.
– Vi räknar med att dom är revanschsugna, men vi är redo. Det kommer som senast handla mycket om vem som lyckas neutralisera det andra lagets styrkor och följa sin gameplan, säger Umeå-tränaren Jesper Gustavsson och fortsätter:
– Jämtland har imponerat i sina senaste matcher. Det är ett bra lag. Det finns inga enkla matcher i den här ligan. Vi måste spela på topp för att ha chansen att vinna.

KVÄLLENS SAMTLIGA MATCHER I BASKETLIGAN:
Umeå–Jämtland, Nässjö–Sundsvall, Uppsala–Örebro (Rosendalshallen)

Dela inlägget