Jeffery Taylor under EM-slutspelet 2013.

Taylor erkänner misshandel – riskerar fängelse

Jeffery Taylor misstänks för misshandel av sin flickvän. Ett brott som landslagsstjärnan nu har erkänt. Han riskerar därmed upp till 93 dagars fängelse.

Det var för en dryg månad sedan som 25-årige Jeffery Taylor greps av polis på ett hotell i Michigan, misstänkt för misshandel av sin flickvän och ytterligare ett fall av lindrigare misshandel och hot mot en hotellanställd. Han var också anklagad för skadegörelse.

Under en domstolsförhandling igår erkände Taylor att han knuffat sin flickvän. Han erkände även att han slagit sönder en vägg med handen. Enligt tidningen Charlotte Observer drogs dock anklagelsen om att ha uppträtt hotfullt mot en hotellanställd tillbaka.

Om 25-åringen döms för skadegörelse kan det ge böter på 3 700 kronor och om han döms för ringa misshandel kan han få upp till 93 dagar i fängelse. Åklagaren ska dock inte ha motsatt sig att svensken ska få skyddstillsyn, vilket kan leda till att misshandelsdomen tas bort ur hans brottsregister. Något datum för domen har ännu inte fastställs.

Hur NBA och Charlotte Hornets kommer agera är inte klart i nuläget. Hornets ägare Michael Jordan säger i ett uttalande att klubben ska följa NBA:s direktiv angående straffet.

Dela inlägget