Jaron Jones bryter sitt kontrakt med Solna och reser hem till USA.

Solna-stjärna bryter sitt kontrakt

Matchen mot Örebro i fredags blev amerikanen Jaron Jones sista i Solna-linnet. Den 25-årige forwarden bad efter matchen att få bryta sitt kontrakt på grund av personliga skäl.

I Solnahallen ikväll tar Solna Vikings emot Norrköping Dolphins. Och även om östgötarna är favoriter på förhand lär det bli en tuff och jämn match, speciellt då Solna kan matcha upp bra inside med bland annat spanske centern Miguel Montanana.
– Jocke (Kjellbom) och Pawel(Mroz) får verkligen bekänna färg. De kommer att möta en rejäl centerpjäs. En riktigt bra spelare, säger Dolphins tränare Lasse Johansson till Folkbladet.

Solnas tränare Ray Ailus sa inför säsongen att han trodde på guld för sitt lag, men starten har varit knackig. Bara två vinster så här långt och redan fyra förluster, även om laget har spelat upp sig på sistone med seger mot bland annat Södertälje borta.
– Solna är lite underskattade och har sett bättre ut på slutet. De förlorade bara med två poäng mot Borås, säger Lasse Johansson.

En som inte kommer spela mer i Solna är Jaron Jones. Forwarden som snittar drygt 12 poäng och fyra returer per match bad efter mötet med Örebro i fredags, om att få bryta sitt kontrakt och resa hem till USA. Någon ersättare är ännu inte klar.

KOMMANDE MATCHER I BASKETLIGAN:
Torsdag 30/10: Solna–Norrköping, Borås–LF Basket
Fredag 31/10: Umeå–Jämtland, Nässjö–Sundsvall, Uppsala–Örebro (Rosendalshallen)

Dela inlägget