Borås slog ut LF Basket ur slutspelet i våras.

Matchguide: Borås-LF Basket

Två matcher i Basketligan spelas under torsdagen. I Boråshallen tar Borås Basket emot LF Basket.

Borås kan tvingas ställa upp utan finske landslagsspelaren Samuel Haanpää. Haanpää missade matchen mot Jämtland förra veckan på grund av en krånglande rygg. Mot Norrköping i tisdags var han tillbaka, men nu ska ryggen ha blivit sämre igen.

Peter Öqvist, tränare i LF Basket, om kvällens match:
– Det här blir roligt och samtidigt en mycket tuff uppgift i att ta sig an anfallsglada Borås på deras hemmaplan. Vi kan inte satsa på att spela ett bra försvar utan mot det här laget måste vi verkligen producera framåt också. De har många potentiella scorers.
– Vi måste göra det svårt för dem att ta poäng, få dem att välja svåra skott. Vi måste knipsa av deras poänggörande för några stycken, att stoppa alla deras hot är omöjligt. De kommer att producera framåt och det måste vi också göra.

Så här säger Borås lagkapten Henrik Carlsson:

KOMMANDE MATCHER I BASKETLIGAN:
Torsdag 30/10: Solna–Norrköping, Borås–LF Basket
Fredag 31/10: Umeå–Jämtland, Nässjö–Sundsvall, Uppsala–Örebro (Rosendalshallen)

Dela inlägget