Jonas Jerebko under EM i Slovenien förra sommaren.

Jerebko hyllas: “Ingen har lagt ned mer tid här i sommar”

I natt startar NBA-säsongen. Och en som lagt ner mycket tid på att förbereda sig på bästa sätt är Jonas Jerebko.

Ganska tidigt i våras bestämde sig Jerebko för att tacka nej till landslagsspel det här året. I stället för att vara i Europa större delen av sommaren, tillbringade 27-åringen det mesta av tiden att förbereda sig inför det han kallar karriärens viktigaste säsong. Något som verkar ha gett resultat.

Efter några tunga säsonger med mycket tid på bänken har Jerebko gjort ett starkt intryck på nye tränaren Stan van Gundy.
– Han har blivit starkare. Han är i fantastisk form. Jag tror att nyckeln för Jonas är att komma tillbaka till den roll han hade när han kom till ligan – den hungrige spelaren med otrolig energi som försöker vinna sin plats, säger van Gundy till mlive.com och fortsätter:
– Ingen har lagt ned mer tid här i sommar än Jonas.

Jerebko har spelat i Detroit Pistons sedan 2009 – med blandat resultat. De senaste åren har han kommit allt längre från startfemman. Något det nu ska bli ändring på, och är speciellt viktigt då hans nuvarande kontrakt går ut efter säsongen som väntar.
– Det har varit en berg-och-dalbana. Varje år har det varit en ny situation för mig. Men jag känner mig väldigt bekväm med hur van Gundy vill att man ska spela basket, säger Jerebko till mlive.com och fortsätter:
– Jag skulle säga att det här är den största säsongen i min karriär. Jag har jobbat hårt hela sommaren för att bli redo för den. Kroppen känns jättebra, skottet känns jättebra. Jag är redo.

Dela inlägget