Dolphins starkast i dramatiskt toppmöte

Det bjöds på basket på högsta nivå när Norrköping Dolphins besegrade serieledarna Borås Basket hemma i Stadium Arena med 100–91.
– Vi är inte bäst i världen bara för att vi vinner här, säger Norrköpings tränare Lasse Johansson efter femte raka segern.

MATCHEN DIREKT:

SLUT: 100–91.
Pat Ryan, tränare i Borås:
– Känns ganska jobbigt. Tyckte vi hade kontroll på matchen med bara ett par minuter kvar. I slutet spelar Norrköping bättre än oss. Jag är besviken att vi inte kunde knyta ihop det. Vi måste vara aggressivare, men som helhet en riktigt bra basketmatch.

Lasse Johansson, tränare i Norrköping:
– Jag är givetvis jätteglad att vi vann. När det är så här mycket poäng brukar man ofta kritisera försvarsspelet, men jag tycker båda lagen var bra defensivt. Det var enorma offensiva prestationer i båda lagen som gjorde att det blev så mycket poäng. I andra halvlek hade Borås greppet och vi behövde något för att få igång gnistan, och den kom när Manny (Arop) tände publiken och jag tror det var det som avgjorde.

Övriga slutresultat: Sundsvall–Umeå 89–81, Södertälje–Jämtland 111–110 (efter tre förlängningsperioder!).

Matchfakta:
Norrköping–Borås 100–91

(24–25, 24–25, 25–24, 27–17)
Poäng, Norrköping: Dominique Morrison 23, Manny Arop 21, Toni Prostran 15, Joakim Kjellbom 13, Mikael Lindquist 9, Gustav Sundström 7, Pawel Mroz 7, Tomas Gaidamavicius 2.
Borås: James “JJ” Miller 20, Christian Maråker 18, Mike Palm 16, Adama Darboe 14, Chris McKnight 11, Samuel Haanpää 10, Fredrik Andersson 2.
Publik: 1 138.

Q4 05.00: 77–81. Betydligt mer fokus och tanke i varje anfall nu när det snart ska avgöras. Blir troligen dramatik in i det sista det här. Liten fördel Borås just nu som leder med fyra, och det lag som håller i taktpinnen.

 

Q3 10.00: 73–74. Fortsatt mycket jämt och ovisst här i Stadium Arena. Problem med resultattavlan i hallen, vilket gjorde att starten av perioden drog ut på tiden. Mycket fouls och straffkast för båda lagen. Dominique Morrison har skjutit i nio av sina totalt 21 poäng i perioden. Bäst i Borås är Christian Maråker med 16. Publik: 1 138.
Övriga matcher: Sundsvall–Umeå 73–47, Södertälje–Jämtland 69–60.

 

HALVTID: 48–50. Härlig match det här, utan något speciellt vidare försvar från något av lagen. Byter poäng med varandra hela tiden. Christian Maråker har varit riktigt vass på slutet och är så här långt in i matchen poängbäst med sina 13. Bakom honom har Mike Palm skjutit i elva. Bäst i Dolphins är Dominique Morrison med tolv. Det hettade verkligen till i slutet när Maråker “tacklade” Morrison, som föll hårt till golvet. Osportslig foul på Maråker.
Övriga matcher: Sundsvall–Umeå 46–37, Södertälje–Jämtland 46–43.

Q2 05.00: 36–36. Mike Palm har visat vägen för Borås i inledningen av andra. Uppe i elva poäng redan. Dolphins låg ett tag under med nio poäng, men har kämpat sig tillbaka medan “JJ” Miller vilat på bänken några minuter.

 

Q1 10.00: 24–25. Dolphins hade ledningen med 20-12 med några minuter kvar. Men efter en timeout vaknade Pat Ryans mannar till liv och har nu gått om i poängprotokollet. Väldigt sevärd och fartfylld match så här långt. Manny Arop poängbäst i hemmalaget med nio pinnar. “JJ” Miller har skjutit i sju för västgötarna.
Övriga matcher: Sundsvall–Umeå 22–18, Södertälje–Jämtland 22–22.

Q1 05.00: 16–12. Mycket poäng och snabbt spel från båda lagen. Dolphins redan i lagfoul. Manny Arop har varit stekhet för hemmalaget, skjutit i sju poäng.

Q1 00.00: Hemmalaget startar med Kjellbom, Prostran, Morrison, Arop och Lindquist. Borås med Miller, Darboe, McKnight, Maråker och Palm.
Kvällens övriga matcher: Sundsvall–Umeå och Södertälje–Jämtland.

Dela inlägget